Nu kommer Veckans ekologiska matrecept! 1.

Mat för finsmakare och vanliga hungriga, med en ekologisk profil, kan väl vara en bra början till ett nytt matliv!


RÖDBETSSOPPA, BORCHÒK !

Buljongtärningar, 2 st och vatten, ca 1 liter.
Rödbetor, 5-6 st.
Vitkålshuvud, 1 st.
Lök, 1 st.
Corisekorvar eller annan cilikorv, 2 st.
Salt.
Cayennepeppar.
God vinäger.

Smetana. Gräddfil går naturligtvis lika bra. Några klickar i till soppan 


Riv rödbetor, kål och lök grovt.
Lägg i det rivna i en relativt stor kastrull.
I med buljongtärningarna och vattnet.
Låt det hela småkoka på spisen i ca 30 minuter.
Skär korvarna i centimetertjocka skivor och i med dem i soppan, koka några minuter till.
Smaksätt med något lite cayennepeppar ,salt och det viktigaste för smaken, någon matsked vinäger.

Denna soppa smakar bäst dagen efter. Det går naturligtvis att dubbla satsen om man vill!  
 
Grönsakerna, korven, vinägern och gräddfilen finns som KRAV-märkta. Det är ju bäst för oss miljösocialister!

Väl mött med nästa recept, från mig, nästa vecka!



Kommentarer
Postat av: Kenneth p

...Rödbetssoppa ( som är ´äckligt´gott ) låter som en fantastisk minirätt på Måndagscafeét......

2010-02-18 @ 12:25:12
Postat av: penny

Detta har jag aldrig gjort.



När jag var i Polen så åt jag en jätte god röbetssoppa, men det var nog den enda gången jag åt en soppa med rödbetor i.



Kul med recept, hoppas det kommer många fler =)



Penny



2010-02-19 @ 17:48:54
URL: http://pinuppa.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Till startsidan